Rólam írták

“Esztert a Békés Dúlakör egyik előadássorozatán ismertük meg. Valami megfogott benne; a stílusa, a mondandója, egy belső hang azt súgta, fel kell vennem vele a kapcsolatot. Pedig már minden eldöntött volt, az is, hogy hol szülök és hogy kinél es kivel. Hisz az utolsó heteimben jártam. Felhívtam és találkozásunkkor rengeteg hasznos infóval látott el, már akkor éreztem, hogy szükségem lesz a segítségére, dúlai tapasztalatára, ha tényleg háborítatlan szülést szeretnék. A fájások estéjén eljött hozzánk, jelenléte megnyugtatott, ő már szerintem tudta, hogy Kende fiunk hamarosan megérkezik. A kórházban a vajúdásnál diszkréten segített, mindig annyit, amennyire szükségem volt. Kellemes hangja, bátorító szavai lágyan körüllengték a vajúdószoba komótos történéseit. Férjemet is instrukciókkal látta el, hogyan segítsen, fogjon, masszírozzon. Kedvenc dúlánk.”

Anett és Kende baba

“Eszter nagyfokú empátiával támogatta a szülést különböző praktikákkal, technikákkal. Pontosan érezte, mikor mire van szükségünk, mindezzel elkerültük a császárt, mely ott lebegett a fejünk felett. Így adtam életet első babámnak, Botinak: egyszerűen, könnyedén, gyorsan. Köszönöm Eszter! Azt hiszem miattad nem félek a következőtől…”

Kinga és Boti baba

“Első gyermekünk dúla támogatása nélkül, 16 óra vajúdás után, több nehézség árán született meg.  Eszter segítségével, második gyermekünk sokkal hamarabb, problémamentesen születhetett meg.  Vallom, hogy Eszter nyugodt, minden téren megnyilvánuló, szeretően támogató dúlai segítsége nélkül se a baba, se én nem lettünk volna ennyire kiegyensúlyozottak ezen idő alatt. Azt hiszem, keresve se  találhattunk volna jobb embert nála e feladatra.  Hálásan gondolunk vissza arra, hogy életünknek ezen felemelő, különleges pillanatait megosztotta velünk.”

Nelli és Berci baba

“Nagyon szerettem az Eszterből áradó nyugalmat és békét. Szerettem, hogy megismert és kereste a hozzám illő legjobb megoldásokat. A szülésfelkészítője után kezdtem el igazán várni a szülést!!!”

Vera és Máté baba

“Eszterrel régebb óta ismerjük egymást, sokat mesélt nekünk a várandósságról, gyermekágyról szabadidejében is, látszott a szakma iránti elkötelezettsége, szeretete. Mindig örömmel hallgattam őt, nagyon tetszett a szemlélete, azt gondoltam, ha eljön az idő, őt fogom megkérni, hogy segítsen a felkészülésben. Amikor kiderült, hogy babát várunk, egy percig sem gondolkodtunk, szinte rögtön hívtuk Esztert. És ez így maradt egészen a várandósság végéig. Bármit meg tudtunk vele beszélni, nem volt olyan kérdés, amit ne mertünk volna feltenni neki. Volt, hogy gyakrabban tartottuk a kapcsolatot, volt hogy ritkábban, attól függően, hogy mennyire volt szükségem a támogatásra. Külön jó volt, hogy a férjemmel együtt vettünk részt a találkozásokon, így ő is tájékozottabb lett a témában, otthon tudtunk folytatni a beszélgetéseket, így mindig együtt találtuk ki, mi a legideálisabb számunkra. Nagyon értékeltem, hogy ha valami speciálisabb téma vetődött fel, akkor Eszter mihamarabb alaposan utánanézett, hogy igazán hiteles információkkal szolgálhasson. Szülés előtt összeírtam egy lapra azokat a tőle hallott gondolatokat, teendőket, amik a vajúdás folyamatában segítségemre lehetnek és többször átolvastam őket. Azt gondoltam, majd a férjem kezébe nyomom, hogy emlékeztessen rájuk, de mire eljött az idő, magamtól is eszembe jutottak. Összességében Eszter abban segített, hogy ismerjem és ezért örömmel, természetesen tudjam fogadni a várandósság és a szülés érzeteit, eseményeit.”

Viki, Misi és Zsombi baba

“Első babámat várva és főképp magas dioptriásként a szülés előtt időnként rám-rám tört a szorongás, hogy szülhetek-e én természetes úton. Sokan riogattak, hogy ebből bizony császár lesz, az orvosi protokoll is ezt mondta. Amikor Eszterhez fordultam tanácsért, a legfrissebb információkkal látott el ebben a témában, hogy esetemben nincs szemészeti indikációja a császármetszésnek. Nagyon megkönnyebbültem és megnyugodtam. Bár a köztünk lévő nagy távolság miatt nem tudott itt lenni velem, mégis a kérdéseimre adott válaszaival, hozzáállásával, bátorításával hozzájárult ahhoz, hogy magabiztosabban várjam a szülést, és természetes folyamatként éljem meg.”

Lia és Lívi baba

“Eszter sokat segített nekem a szülésre való felkészülésben konkrét gyakorlati tanácsaival, és az ő ösztönzése is sokat nyomott a latban, amikor úgy döntöttem: dúlát fogadok a szülésemhez. Jó döntés volt, hálás vagyok érte, és a sok jó szóért, amit online kaptam tőle a nehéz pillanatokban!”

Zsófi és Hanna baba

“Ilyen, amikor pár kedves szó végigkísér egy egész várandósságot!  Úgy érzem, jókor voltunk jó helyen, és szerencsénk volt, hogy kaptunk egy kis ízelítőt Eszterből 🙂 Segített mozgósítani a bennem rejlő ösztönös anyai erőket, ezzel teremtve egy nagyon megnyugtató és pozitív légkört, amit útravalóként vihettem egészen Léna világra jöveteléig!

Ági és Léna baba

 

One comment

  1. Anett és Flóra baba says:

    Kedves Eszter!
    Szeretnénk megköszönni a szoptatási tanácsokat! Sokat segítettek az ötleteid! Azóta is sikeresen alkalmazzuk őket! 🙂

Leave a Reply